VIDEO: Test av bilen som parkerer seg selv

Volkswagen Touran kan nå leveres med en parkeringshjelper som lukeparkerer for deg. Alt du trenger å gjøre er å bremse.

Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen Touran har vært grundig testet her på Dinside Motor opptil flere ganger. Derfor skal ikke denne testen dreie seg om bilen som sådan, men om det som er mest oppsiktsvekkende med ansiktsløftede Touran.

Familiefrakteren kan nemlig nå leveres med en parkeringsassistent som selv ratter bilen inn i luken du skal parkere i. For å finne ut mer om hvordan dette fungerer, se vår videotest i bunn av artikkelen.

Brukervennlig

Parkeringshjelpere begynner så smått å øke sin utbredelse, men fortsatt er det bare tre andre biler som kan leveres med lignende systemer; Toyota Prius, Lexus LS og Citroën C3. Vi har ikke testet sistnevnte, men sammenlignet med Toyotaen og Lexusen er systemet som sitter i Volkswagen langt mer brukervennlig. De fleste vil kjapt forstå hvordan man bruker det og for mange kan det være svært nyttige. De mest drevne lukeparkererne har imidlertid ikke bruk for dette systemet. Det tar ikke noen trangere luker enn du klarer selv.

En del støy fra parkeringssensorene foran og bak er det også, men ikke noe verre enn det man ville opplevd uten selve styrehjelpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer