Dacia Urban City car

Vil bli markedets billigste elbil

Neste år kommer trolig rumensk merke med den rimeligste elbilen i Norge til nå.

BLIR EKSTREMT BILLIG: Neste år kommer rumenske Dacia med en urban elbil på det europeiske markedet. Den blir trolig rekordbillig. Foto: DPA
BLIR EKSTREMT BILLIG: Neste år kommer rumenske Dacia med en urban elbil på det europeiske markedet. Den blir trolig rekordbillig. Foto: DPA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Billigmerket» Dacia vil lansere sin første elbil i løpet av 2021. Det meldte Renault-gruppen selv i forrige uke, da selskapet presenterte sine finansielle resultater for 2019. Et bilde i presentasjonen viste den kommende bilen som «Dacias urbane bybil» («Dacia Urban city car»), under kategorien for helelektriske biler.

Men ikke nok med det. Flere medier mener den kommer til å bli Europas rimeligste elbil, den dagen den havner i butikkenes utstillingsvinduer. Ifølge nettstedet Autocar uttalte nemlig Renault-sjef Thierry Bolloré i fjor at de vil bringe en elbil til Europa til om lag 10.000 pund.

Ned mot 100.000 kroner?

Vanligvis ville en bil i Norge blitt mye dyrere enn en oppgitt europeisk pris. Med tanke på at dette er en ren elbil vil imidlertid denne prisen kunne bli ganske lik her i Norge - altså ikke veldig mye mer enn 100.000 kroner.

I dag er det kun Citroën C-Zero og Renault Twizy som koster mindre enn 150.000 kroner. Hva en Dacia-elbil vil koste til slutt kommer naturligvis også an på hvor mye den norske importøren velger å sitte igjen med. PR- og markedsdirektør Roger Andersen hos Renault- og Dacia-importør RBI bekrefter i alle fall overfor Dinside at bilen kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer