Stopper produksjonen

Vil du ha denne, haster det

Mercedes dropper X-klasse to år etter lansering.

LUKSUSALTERNATIVET: Mercedes trodde tiden var inne for et forfinet alternativ i det voksende pickup-segmentet, men slutter å produsere sin Nissan-baserte X-klasse allerede i mai, drøyt to år etter lansering. Foto: Mercedes.
LUKSUSALTERNATIVET: Mercedes trodde tiden var inne for et forfinet alternativ i det voksende pickup-segmentet, men slutter å produsere sin Nissan-baserte X-klasse allerede i mai, drøyt to år etter lansering. Foto: Mercedes. Vis mer
Publisert

Ønsker du en pickup med stjerne i grillen må du kjappe deg. De siste bygges i mai. Deretter er det kroken på døra for modellen, som skulle gi raske penger inn i varebildivisjonen, som har gått med kraftig underskudd. Det foreløpige fjorårsresultatet viser et tap på 2,4 milliarder euro.

Mercedes satset på det voksende pickup-segmentet. Resepten skulle være en moderat pyntet Nissan pickup. Akkurat nok endret til å fremstå som en Mercedes både innvendig og utvendig, der de største motoralternativene kom fra Mercedes selv. Innvendig konkluderte vi med at den ser lekrere ut, men hadde færre praktiske rom og strømuttak enn Nissan som den stammer fra.

Det har ikke slått an, hverken i Europa eller i Norge. Her hjemme er det svært tett i toppen mellom Toyota, Ford, VW og Isuzu. Nåde Nissan og Mercedes har slitt med salget. I 2019 ble antall registreringer halvert fra 237 biler i 2018 til 110 i fjor.

Her hjemme har den først og fremst konkurrert med den mest luksuriøse, nemlig Amarok som gikk over fra 2-liters motor til V6 i 2017. Nå selger Mercedes også bare X 350 d 4Matic, altså med en treliter på 258 hester. Prisen blir dermed også ganske stiv, 647.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer