Parkering

Vil endre disse

Bilene blir bredere og bredere, men parkeringsplassene er de samme. Nå ønsker Sintef endring.

TRANGT: Bilene blir bredere, men størrelsen på parkeringsplassene har ikke endret seg stort de siste tiårene. Foto: Gorm Kallestad / NTB
TRANGT: Bilene blir bredere, men størrelsen på parkeringsplassene har ikke endret seg stort de siste tiårene. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Sintef er det stadig flere boligkjøpere som klager på trange parkeringsplasser i nye boligprosjekter.

Nye biler er bredere enn de var for flere år siden, men størrelsen på parkeringsplassene er den samme. Nå ønsker Sintef endring, og sender i disse dagene en revidert utgave av Byggforskserien ut på høring.

I Byggforskserien kommer Sintef med anbefalinger til prosjektering for bygg- og anleggsbransjen.

Flere bilister opplevde å bli sperret inne på parkeringsplassen av andre biler på Haraløkka i Oslo. Video: Privat Vis mer

Blir bredere

Statens vegvesen definerer dimensjonerende personbil som 85-prosentilen av bilparken, det vil si at inntil 15 prosent av bilene kan være større eller svinge dårligere enn dimensjonerende personbil.

I flere tiår har dimensjonerende personbil vært 1,80 meter bred, men ifølge tall fra nybilsalget i 2020 og 2021 var 85-prosentilen 1,90 meter bred, forklarer Sintef på sine nettsider.

Og selv om denne ble redusert til 50 prosent av bilparken, ville tallet vært 1,85 meter, ifølge Sintef og konkluderer:

«Det er altså svært mange nye biler som har bredde tett opp mot 1,90 meter. Skal vi bygge for framtida, kan vi ikke basere oss på gårsdagens bilpark.»

Foreslår økning på 10 centimeter

På sine nettsider skriver de at ut fra størrelsen på nye biler og grundige sporingsanalyser, anbefales det at parkeringsplasser generelt lages litt bredere.

Sintef foreslår nå at parkeringsplassenes bredde øker fra dagens 2,5 meter til 2,6 meter i bredde.

- Utgangspunktet er at personbiler er blitt ti centimeter bredere i løpet av få år, og da tenker vi at parkeringsplassen må bli tilsvarende bredere, svarer Anders Kirkhus, seniorrådgiver i Sintef, til NRK på spørsmål om ti centimeter er nok.

Brede nybiler

En rask kikk på topplista over fjorårets mest solgte biler her til lands, viser at de fem mest populære bilene er bredere enn 1,80 meter.

Tesla Model Y, som var fjorårets mest solgte bil i Norge, er 1,92 centimeter bred, mens Volkswagen ID. 4, som kom på andreplass, er 1,85 meter i bredden.

Disse blir for øvrig slått av nummer fire på lista. Nemlig BMW iX som er 1,96 meter bred, men også Skoda Enyaq (3) og Volvo XC40 (5) er brede med henholdsvis 1,877 og 1,873 meter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer