Stor el-satsing fra Circle K:

Vil firedoble elbil-ladere innen 2020

De første kommer allerede i høst.

ENERGISTASJONER: Slik ser Circle K for seg at fremtidens stasjoner vil se ut. Foto: Illustrasjonsfoto/Circle K
ENERGISTASJONER: Slik ser Circle K for seg at fremtidens stasjoner vil se ut. Foto: Illustrasjonsfoto/Circle K Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Circle K er i gang med en stor satsing på lading av elbiler. Til nå har selskapet vært en av de største leverandørene av fossilt drivstoff i Europa med nesten 3.000 stasjoner. Nå tar de også et enormt steg inn på lademarkedet for elbiler også.

Offensiv utbygging

Circle K samarbeider fra før med Grønn Kontakt og Tesla, i tillegg til å ha sine egne ladestasjoner. Nå skal de også samarbeide med det tyske selskapet Ionity, som eies av de store tyske bilprodusentene, pluss Ford.

- Årsaken til at vi velger å samarbeide med så mange aktører er for å få størst mulig dekning. I tillegg gjør utbyggingen at det trengs mye kapital og en stor arbeidsstyrke for å få dette til innenfor tidsrammen, sier Håkon Stiksrud, ansvarlig for Emobility i Circle K Europe.

Selskapet har en utbyggingsplan de vil gjennomføre innen første halvdel av 2020. Denne skal doble antall ladestasjoner, det skal bygges ut fire ganger så mange ladere og ladestasjonen skal få ti ganger større kapasitet.

- Vi vil gjøre det enkelt å være elbilist, og vi ser det enorme behovet for ladestasjoner i åra framover. Dette behovet vil vi være med og dekke, og derfor oppretter vi flere både store og små ladestasjoner i åra som kommer, forteller Stiksrud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer