Helseattest førerkort

Vil fjerne førerkorttesten

– Det er trist å høre at friske og oppegående eldre mister førerkortet bare fordi de ikke består en teoretisk prøve som har lite med bilkjøring å gjøre.

HELSEATTEST: Ap, SV og FrP ønsker å fjerne ordningen med helseattest for førerkort. Foto: NTB
HELSEATTEST: Ap, SV og FrP ønsker å fjerne ordningen med helseattest for førerkort. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I 2019 ble aldersgrensen for helseattest hevet fra 75 til 80 år. Ap, SV og FrP foreslår nå å fjerne ordningen som krever en egen helseattest for personer som er 80 år eller eldre.

I dag må disse personene få en helseattest hvert tredje år for å beholde førerkortet, men de tre partiene ønsker å fjerne ordningen.

– Det er trist å høre at friske og oppegående eldre mister førerkortet bare fordi de ikke består en teoretisk prøve som har lite med bilkjøring å gjøre. Dette fungerer ikke etter hensikten, oppleves belastende, diskriminerende og ydmykende, sier FrPs stortingsrepresentant og transportpolitikker Tor Andre Johnsen, i en pressemelding.

Det er SV som har fremmet forslaget «Stortinget ber regjeringen fjerne kravet om obligatorisk, aldersbestemt helseattest for eldre som grunnlag for førerkort.», som både Ap og FrP støtter.

– Når SV nå fremmer noe vi tidligere har fremmet så er det helt naturlig for oss å støtte det. Når også Ap støtter dette så vil det få flertall, regjeringen må gjøre som den får beskjed om og testene blir historie. Jeg registrerer imidlertid at Sp ikke støtter dette. Nok en gang går de tilbake på noe de har ment tidligere, det er skuffende, uttaler FrPs samferdselspolitiske talsperson Bård Hoksrud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer