Volvo med nytt og stort HUD

Vil fylle hele frontruta

Snart kan Volvo-biler ha informasjon spredd rundt over hele frontruta.

DEKKER HELE RUTA: Svensk-kinesiske Volvo Group samarbeider med et israelsk selskap om ny teknologi som skal vise informasjon på hele frontruta - omtrent som på et dataspill. Illustrasjon: Volvo Group
DEKKER HELE RUTA: Svensk-kinesiske Volvo Group samarbeider med et israelsk selskap om ny teknologi som skal vise informasjon på hele frontruta - omtrent som på et dataspill. Illustrasjon: Volvo Group Vis mer
Publisert

I framtiden kan et head-up display (eller skjerm), oftest forkortet HUD, dekke hele synsfeltet til en bilsjåfør. I november i fjor meldte Volvo Cars at de har startet et samarbeid med israelske Spectralics om ny teknologi (ekstern lenke) som snart kan tas i bruk på moderne biler.

HUD er en relativt ny oppfinnelse til biler. Den kan vise viktig informasjon, som bilens fart, fartsgrense og ruteanvisning, i synsfeltet til sjåføren - oftest gjennom en refleksjon ganske lavt i frontruta, eventuelt i en liten plastbrikke foran ruta. Uansett dekker dagens HUD bare en liten del av synsfeltet.

Viser farer

Nå melder nettstedet autonews.com (krever innlogging) om fruktene Volvo er på vei å få fra samarbeidet, som kan minne litt om et dataspill.

Den nye teknologien skal - i tillegg til det som vises i dagens HUD - illustrere advarsler på frontruta der faren er, for eksempel et stort dyr i veikanten. Det vi ser med øynene gjennom frontruta er kombinert med elektronisk informasjon om hvor vi skal snu eller ting vi må være oppmerksomme på, eller bli advart om.

– Å utvide synsfeltet kan forbedre brukeropplevelsen, ifølge en uttalelse av teknisk sjef Michael Schön i Volvo Cars til nettstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer