MGs super-elbil

Vil ha hjelp fra publikum

MG Cybster kan bli en av de barskeste elbilene på veien. Har du noen kroner til overs, har du nå sjansen til å bli med på eventyret.

10 000 KRONER: For 10 000 kroner kan du bli med på folkefinansieringen av MGs nye, elektriske superbil. Foto: MG
10 000 KRONER: For 10 000 kroner kan du bli med på folkefinansieringen av MGs nye, elektriske superbil. Foto: MG Vis mer
Publisert

Da den berømte, britiske sportsbil-produsenten MG gikk konkurs i 2005, ble den kjøpt opp av kinesiske Nanjing Auto. To år senere ble den en del av statseide SAIC. Fram til 2011 bygget fabrikken den toseters sportsbilen TF. Siden da har MG utviklet og bygget mer tradisjonelle familiebiler.

En super-elbil

På den store bilutstillingen i Beijing i slutten av april, viste MG imidlertid fram sportsbil-konseptet Cybster, som kan bli en av de tøffeste elbilene på veien. Den er en toseters roadster, som ifølge fabrikken bygger videre på MGs tradisjoner med blant annet berømte MGA fra 60-tallet.

I tillegg til et sporty utseende, skal Cybster kunne få en rekkevidde på opp til 800 kilometer og klare 0-100 km/t på mindre enn tre sekunder. Bilen skal også ha permanent 5G-forbindelse til omverdenen.

Koster deg 10 000

Foreløpig har ikke MG gitt noen opplysninger om hvor og når Cybster skal settes i produksjon. Det siste er at fabrikken nå undersøker muligheten for såkalt crowdfunding for å skaffe penger til produksjonen. Og det er dette som gir deg muligheten til å bli med på eventyret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.