Pris på elbillading

Vil ha lading til «literpris»

Hurtigladeprisene per i dag er så å si umulige å sammenligne. Elbilforeningen ber om kilowattimeprising.

– RYDD OPP: Tre av fire elbilister synes prisene på hurtiglading er vanskelige å forstå. – Rydd opp, formaner NAF. Foto: NTB
– RYDD OPP: Tre av fire elbilister synes prisene på hurtiglading er vanskelige å forstå. – Rydd opp, formaner NAF. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en stor undersøkelse blant elbilister utført av Norstat for Norges Automobilforbund (NAF), svarer hele 67 prosent at de synes det er problematisk å sammenligne priser for hurtiglading.

– Når du kobler til hurtigladeren, aner du ikke hva prisen blir. Dette må bli enklere for forbrukerne, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i en pressemelding.

Prisforvirring

På noen hurtigladestasjoner møter elbilistene minuttpris, noen tar en pris som er kombinert av antall minutter ladet og kilowatttimer, mens andre hurtigladestasjoner har ren kilowattimepris.

Disse ulike prismodellene gjør at det er vanskelig for elbilistene å sammenligne priser direkte. Prisene er også «en godt bevart hemmelighet» når du kommer til ladestasjonen, så du må høyst sannsynlig inn i operatørens app for å finne hva ladingen koster, ifølge NAF.

Mener ladepris bør ligne drivstoffpris

– Prisinformasjonen må bli bedre, og i tillegg mener vi at det må bli slutt på minuttpris. Det er håpløst å måtte betale for hvor lenge du står og lader framfor hvor mye strøm du faktisk får på batteriet. Kilowattimer er det nye litersmålet, sier Sødal, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer