Tesla ikke Årets bil

Vil ikke stille bil til konkurransen i Nord-Amerika

Tesla sier de har andre ting å prioritere enn Årets Bil-kåringen i hjemmemarkedet.

BLIR IKKE ÅRETS BIL: Elon Musk og Tesla vil ikke levere ett eneste eksemplar av Model 3 til konkurransen Årets Bil i Nord-Amerika. Dermed kan de heller ikke vinne. Her fra lanseringen av Model 3 i sommer. Foto: Andrej Sokolow/Scanpix
BLIR IKKE ÅRETS BIL: Elon Musk og Tesla vil ikke levere ett eneste eksemplar av Model 3 til konkurransen Årets Bil i Nord-Amerika. Dermed kan de heller ikke vinne. Her fra lanseringen av Model 3 i sommer. Foto: Andrej Sokolow/Scanpix Vis mer
Publisert

Tesla er allerede i gang med å levere mye omtalte Tesla Model 3 til markedet i Nord-Amerika. Derfor rakk elbilen fristen for nominasjon til den gjeve tittelen Årets Bil på hjemmekontinentet (NACTOY).

Men.

Den leken vil ikke Elon Musk og Tesla være med på. De har bestemt seg for å prioritere bort Årets Bil-konkurransen.

Reaksjonene var blandet da Tesla lanserte Model 3 i sommer, dermed var det ingen stor overraskelse da det ble kjent at 63.000 hadde trukket reservasjonene av elbilen.

Ingen rendyrkede elbiler

Lenger ned i saken kan du se hvilke biler som er nominert til Årets Bil i Nord-Amerika i år, fordelt på klassene «vanlige biler», «SUV'er» og «pickuper».

I fjor var det elbilen Chevrolet Bolt, som stakk av med seieren i Nord-Amerika. Og siden Tesla velger å ikke stille blir det ingen rene elbiler som blir med i år.

- INGEN KOMMENTAR: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge vil ikke spekulere for mye om Tesla. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix
- INGEN KOMMENTAR: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge vil ikke spekulere for mye om Tesla. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix Vis mer

Hyundai Ioniq, som kan leveres med tre forskjellige drivlinjer - hybrid, ladbar hybrid og elmotor - er imidlertid nominert.

Ioniq ble kåret til Årets Bil i Norge i 2017. Og snart skal Dinside, Dagbladet og Autofil igjen nominere kandidatene for 2018.

I Europa var det SUV'en Peugeot 3008 som ble kåret til Årets Bil, i mars i år.

Semifinalister NACTOY

Vanlige biler SUV'er Pickuper («Trucks»)
Alfa Romeo GiuliaAlfa Romeo StelvioChevrolet Colorado ZR2
Audi A5 SportbackAudi Q5/S5Ford Expedition
BMW 5-serieBMW X3Lincoln Navigator
Honda AccordBuick Enclave
Hyundai IoniqChevrolet Equinox
Kia RioChevrolet Traverse
Kia StingerHonda Odyssey
Lexus LC 500Jeep Compass
Porsche PanameraKia Niro
Subaru ImprezaLand Rover Discovery
Toyota CamryMazda CX-5
Subaru Crosstrek
Volkswagen Atlas
Volkswagen Tiguan
Volvo XC60

Ingen biler å avse

Den offisielle begrunnelsen for at Tesla ikke stiller er, ifølge Detroit News, at de prioriterer å skalere opp produksjonen av Model 3, framfor å levere bil til Årets Bil-juryen.

Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge sier han ikke har noen kommentar til dette. Han bekrefter imidlertid at Tesla vil prioritere å levere biler til kundene sine i Norge også.

- Jeg kan ikke spekulere i hvordan vi hadde løst det (om Tesla ble nominert i Norge), men fokuset vårt ligger i år skalere opp produksjonen og innfri det vi har lovet kundene som har bestilt bil, sier Sandvold Roland til Dinside.

Tesla har som nevnt allerede begynt å levere biler på det Nord-Amerikanske markedet.

Utenfor kontinentet vil de starte å levere biler i andre halvdel av 2018. Even Sandvold Roland sier han ikke kan spekulere i om elbillandet Norge da blir prioritert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer