Elbilsalget foran eksplosjon

- Vil mer enn doble i 2018

Skal vi tro tall fra det rykende ferske elbilbarometeret 2018, er potensialet at hele 45 prosent av nybilsalget i 2018 er elbil. På én betingelse.

SLIK BLIR ELBILSALGET: Elbilsalget kan ta av, skal vi tro det ferske elbilbarometeret. Illustrasjon: Norsk Elbilforening/elbilbarometeret
SLIK BLIR ELBILSALGET: Elbilsalget kan ta av, skal vi tro det ferske elbilbarometeret. Illustrasjon: Norsk Elbilforening/elbilbarometeret Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter et fantastisk bil-år i 2017 der bilsalget slo alle rekorder, ble det også solgt en rekordhøy andel elbiler. Men ifølge Elbilbarometeret, studien utført av Opinion AS for Norsk elbilforening og Nordisk Energiforskning, vil vi på ny få en sterk økning i elbilsalget også i 2018.

Ifølge beregninger fra den ferske befolkningsundersøkelsen, vil andelen elbiler mer en dobles i 2018 i forhold til rekorden fra 2017. Rapporten ble presentert 2. februar på Nordic EV Summit 2018 i Oslo.

Det forutsetter imidlertid at biler blir tilgjengelig for kundene. Som vi har konstatert, er ikke Norge åpenbart prioritet lenger, for elbilsalget øker nesten overalt i Europa. For eksempel har Volkswagen alvorlige problemer med å dekke etterspørselen etter sin elektriske e-Golf.

John Lauring Pedersen er administrerende direktør i Opinion AS og presenterte hovedfunnene i rapporten. I undersøkelsen ble et stort utvalg potensielle bilkjøpere i alle de nordiske landene spurt hva slags bil de tenkte å kjøpe ved neste anskaffelse, sammen med en rekke spørsmål om begrunnelsene.

Det mest oppsiktsvekkende er at elbilandelen i bilsalget kan komme til å nå 45 prosent allerede i 2018.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.