- Vil øke

Forsikringsselskap har trøbbel.

KØ: Store snømengder skaper trøbbel både for privatbiler og bilbergere. Bildet er fra E18 i Lierbakkene onsdag der det oppsto kø etter sammenstøt mellom en bil og en semitrailer. Foto: NTB
KØ: Store snømengder skaper trøbbel både for privatbiler og bilbergere. Bildet er fra E18 i Lierbakkene onsdag der det oppsto kø etter sammenstøt mellom en bil og en semitrailer. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapet Gjensidige registrert 100 skademeldinger før lunsj onsdag, det melder de i en e-post.

- Vi forventer at dette vil øke betydelig utover ettermiddagen og kvelden, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Av disse er det rundt 40 kollisjoner, mens resten er ulike former for veihjelp.

- Mange har nok fulgt rådet om å la bilen stå, slik at tallene kunne nok vært enda verre, sier han. Men de siste oppdateringene fra Gjensidiges veihjelp-selskap Redgo tyder på at tallene vil øke svært mye, sier han og fortsetter:

KAOTISK: Dagbladet er ute og holder deg oppdatert på siste nytt om snøværet på Østlandet. Vis mer

- Vi har problemer med både kapasitet og egen framkommelighet, så det er dessverre lange ventetider på å få hjelp på Østlandet og Sørlandet. Flere steder venter redningsbilene på at veier skal brøytes før det i det hele tatt er mulig å komme fram, sier kommunikasjonssjefen.

Også forsikringsselskapet If melder om flere henvendelser på en slik dag, men kommunikasjonssjef, Sigmund Clementz vil dempe kaos-preget. Han påpeker at det skjer mange ulykker hver dag.

Han poengterer at det ikke skal mye til før det blir køer i områder med mye trafikk.

- Motorveier skal for eksempel være frie for snø hele året, og det er jo naturligvis ikke mulig å få til slik det er nå. Da skal det lite til.

Han forteller videre at de fleste meldinger som kommer inn på en slik dag er av mindre dramatisk karakter.

- Det kan for eksempel være at noen har kjørt utenfor veiskuldra, og trenger veihjelp for å komme seg opp, eller at noen får motortrøbbel