Vil råkjøre for sin handikappede sønn

Bød på biltur med Petter Solberg - og vant.

Publisert
Sist oppdatert

Mandag 3. november skrev DinSide om veldedighetsauksjonen på ps.no, der man kan by penger for ulike varer av, eller opplevelser med, kjendiser. Alle pengene går til barneavdelingen på Rikshospitalet.

DinSide har snakket med mannen som vant en kjøretur med tidenes første norske verdensmester i rally - Petter Solberg.

- Jeg tror det blir helt sinnsykt. Jeg gleder meg veldig mye, sier John Richard Bjerkhaug, når DinSide ringer.

Les også: DinSide har testet den nyeste publikumsutgaven av Solbergs Subaru Impreza WRX STI

Oppkalte sønnen etter Solberg

Den 33 år gamle mannen er for tiden hjemmeværende med sin 3 år gamle sønn som er handikappet, og har tilbrakt mye tid på barneavdelingen på Rikshospitalet.

Da han så veldedighetsauksjonen forstod han fort at han kunne slå to fluer i en smekk. Med 25.000 kroner vant han budrunden om en kjøretur med Solberg.

- Da jeg så at pengene skulle gå til barneavdelingen på Rikshospitalet ville jeg gjerne by. Dessuten er det en av mine store drømmer å sitte på med Petter Solberg, sier Bjerkhaug.

John Richard Bjerkhaugs sønn er oppkalt etter Petter Solbergs sønn Oliver. Foto: John Richard Bjerkhaug
John Richard Bjerkhaugs sønn er oppkalt etter Petter Solbergs sønn Oliver. Foto: John Richard Bjerkhaug Vis mer


At Bjerkhaug er et stort fan av Solberg-brødrene er helt sikkert.

- En ting som er litt morsomt er jo at sønnen min heter Oliver. Han er altså oppkalt etter sønnen til Petter Solberg, sier han.

Heldig rally-entusiast

Bjerkhaug er heller ikke helt ukjent med Solberg-brødrene, og har tidligere møtt Henning Solberg ved flere anledninger.

For to år siden vant han en tur til Finland, der han fikk spise lunsj med Henning Solberg. Turen var sponset av Samsung og Pioneer. Bjerkhaug har også tidligere kjørt Playstation 2 mot Henning Solberg, etter at han vant en konkurranse på sin tidligere arbeidsplass Expert.

Petter Solberg er for tiden på vei hjem fra Rally Japan, og 16. november er han klar for å gi Bjerkhaug en opplevelse for livet. Foto: Wikipedia
Petter Solberg er for tiden på vei hjem fra Rally Japan, og 16. november er han klar for å gi Bjerkhaug en opplevelse for livet. Foto: Wikipedia Vis mer


- Tidligere har jeg også vunnet en Omega Seamaster-klokke i forbindelse med en James Bond-konkurranse. Den er jo verdt rundt 15.000 kroner.

- Kanskje jeg har hell i spill og uhell i kjærlighet?, humrer Bjerkhaug.

Men selv om han gleder seg og har hatt mye flaks tidligere, tror ikke den dedikerte pappaen at dette er noe han kommer til å oppleve igjen.

- Det blir nok en once in a lifetime-opplevelse, sier han.

- Jeg tror det blir helt sinnsykt.

Ville tenkt seg om to ganger

Daglig leder i ps.no, Petter Aaland, fortalte i går til DinSide at turen med Petter Solberg blir en nervepirrende opplevelse.

- Turen skal avvikles to timer fra Oslo, og du vil bli kartleseren i bilen. Solberg kommer til å gi full gass. Det blir som om han skulle kjørt et vanlig løp. Jeg ville faktisk tenkt meg om to ganger før jeg hadde satt meg inn i bilen, sa han til DinSide.

Solberg vil også gi bort en tur til et av barna som er innlagt på barneavdelingen på Rikshospitalet.

Oliver skal derimot ikke være med og se på pappa når han skal ut på rallytur med rallykongen.

- Nei, han liker ikke sånt så veldig godt, sier Bjerkhaug.

Kjendisauksjon på norsk nettsted

Selv om auksjonen på Solberg-turen ble avsluttet i går kveld, er det fremdeles mange objekter og opplevelser ute til auksjon hos elektronikkjeden ps.no. Det høyeste budet akkurat nå er på 10.000 kroner for et maleri av Marianne Aulie.

Eller kanskje du vil samle vennegjengen eller bedriftslaget, og teste fotballferdighetene deres mot A-laget til IK Start? Det er fullt mulig, det høyeste budet ligger i skrivende stund på 3.700 kroner.

En personlig sang skrevet av Christian Ingebretsen, eller fotballtøya til ditt norske favorittlag signert av alle spillerne, er også noe av det som er mulig å by på, der pengene som blir budt går direkte til Rikshospitalets barneavdeling.

Petter Solberg, som på søndag kjørte seg opp til en 8. plass i Rally Japan, var ikke mulig å få tak i tirsdag 4. november.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer