Vil stille strengere krav ved øvelseskjøring

Den som skal øvelseskjøre med eleven, kan måtte registrere seg.

ØVELSESKJØRING: Det kan komme strengere krav til de som skal øvelseskjøre med elevene som skal ta førerkort. Foto: NTB Scanpix
ØVELSESKJØRING: Det kan komme strengere krav til de som skal øvelseskjøre med elevene som skal ta førerkort. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En proposisjon om forslag til endringer i vegtrafikkloven som er til behandling i Stortinget, foreslår at det skal stilles større krav til de som skal øvelseskjøre med elevene som skal ta førerkort.

Målet er blant annet å bidra til å forhindre ulovlig opplæringsvirksomhet.

Nye krav til ledsager

I proposisjonen som ble lagt fram av Samferdselsdepartementet i desember, skriver de at hvilke krav som skal stilles til ledsager, må vurderes nærmere i forskriftsarbeidet.

Aktuelle krav til ledsager kan være at vedkommende må registreres, delta på kurs, lese veiledning og bekrefte at vedkommende er kjent med ansvaret, eller at ledsager må oppgi navnet på de elevene han/hun skal være ledsager for. Forslaget åpner også for å stille krav til eleven, for eksempel krav om at eleven navngir sine ledsagere, skriver departementet i proposisjonen.

– Vi har tatt opp denne problemstillingen i flere år og er godt fornøyd med at det nå kommer tiltak for å stoppe ulovlig øvelseskjøring, sier Torgeir Abusdal, administrerende direktør i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund til Aftenposten (innlogget tjeneste).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer