Vil stoppe elbil-salg

Delstat i USA med nytt forslag.

REFLEKS: Her kan du se hvor synlig du er med refleks - og hvor vanskelig det er for sjåføren å se deg når du går uten. Video: Trygg Trafikk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens EU har bestemt at nye biler som selges etter 2035 skal være klimanøytrale, som i praksis forbyr biler forbrenningsmotorer, og New York og California er på vei til å gjøre det samme, går en annen amerikansk delstat mot strømmen.

I Wyoming ligger det nå inne et forslag om å fase ut salg av elbiler fra 2035, skriver Engadget.

Forslaget «Senate Joint Resolution 4», som ledes av den republikanske senatoren Jim Anderson, legger til grunn at delstatens stolte og verdsatte olje- og gassindustri har skapt utallige jobber og bidratt til statskassa.

Samtidig frykter personene bak forslaget at en manglende ladeinfrastruktur for elbilene vil gjøre det upraktisk med utbredt bruk av elektriske biler og at delstaten vil være nødt til å bytte ut et stort antall ladestasjoner.

I forslaget oppfordres privatpersoner og selskaper til frivillig å begrense kjøp og salg, med å mål om å fase dem ut innen 2035. Dersom forslaget går gjennom, vil det for så vidt være en symbolsk handling.

Overfor Cowboy State Daily, en lokalavis i Wyoming, sier senator Brian Boner, en av personene bak forslaget, at det handler om å sende en beskjed til elbilforkjempere.

- Jeg er ønsker å sørge for at løsninger som noen personer ønsker til den såkalte klimakrisen, faktisk er praktiske i det virkelige liv. Jeg setter ikke pris på at andre stater forsøker å påtvinge teknologi som ikke er klar, forteller han til nettstedet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer