Bruktbil

Vil straffe «bil-flippere»

Konsern varsler drastiske grep.

BEHOLD DEN: GM vil straffe kunder som selger deres mest ettertraktede biler for tidlig. Chevrolet Corvette Z06 er en av disse. Foto: GM
BEHOLD DEN: GM vil straffe kunder som selger deres mest ettertraktede biler for tidlig. Chevrolet Corvette Z06 er en av disse. Foto: GM Vis mer
Publisert

Som vi har meldt flere ganger, opplever bilbransjen store leveringsproblemer for tiden.

Dette gjør blant at bruktbilmarkedet her til lands har blitt brennhett.

Presser prisene

Slik er det også utenfor landets grenser, og bilgiganten General Motors varsler nå at de vil straffe kunder som selger bilen sin mindre enn 12 måneder etter at de har kjøpt den, skriver Automotive News.

PUNKTERING: Før du begir deg ut på bilferien er det et par ting du bør sørge for at du har i bagasjerommet. Video: Rune Korsvoll. Vis mer

Dette gjelder de mest ettertraktede modellene der prisene har blitt presset opp når de selges videre.

- Når kjøretøy raskt selges videre, spesielt av uautoriserte forhandlere eller andre forhandlere som ikke overholder GMs standarder, lider kundeopplevelsen og GMs merkevarer skades, sier GM-sjef i Nord-Amerika, Steven Carlisle i et brev sendt ut til konsernets forhandlere i USA i forrige uke.

Ifølge brevet gjelder dette modellene Cadillac Escalade-V, Chevrolet Corvette Z06 og GMC Hummer EV pickup og SUV.

Straff

Kunder som bryter den nye 12-månedersregelen kan bli nektet å reservere biler i framtiden. Et raskt videresalg kan også gå ut over fabrikkgarantien.

I Europa har Porsche satt i gang liknende tiltak.

Kunder kan bli nødt til å skrive under på en avtale som binder dem til å eie bilen i minst ett år etter levering. Dette for å unngå høye priser og spekulasjon, skriver Teknikens Värld.

General Motors er per i dag ikke representert i Norge, men bransjenettstedet Bilnytt meldte i mai at de nå kan være på vei tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer