Vil stramme inn

Ber Vegvesenet ta grep.

GEBYR: Debatten om månedsgebyr for bombrikker har gått flere runder det siste året. Foto: NTB
GEBYR: Debatten om månedsgebyr for bombrikker har gått flere runder det siste året. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere var det slik at alle bilister betalte et fast depositumsbeløp for Autopass-brikke, men i det siste har flere utstedere gått over til en ordning med månedsgebyr.

Nå ønsker regjeringen å begrense ordningen med slike månedlige gebyr for betalingsbrikker.

Det sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) i en pressemelding mandag ettermiddag.

SUPER FOR FOLK FLEST: Hyundai Kona er bilen for folk flest. Den har alt det vi trenger av rekkevidde, plass, kjørekomfort og utstyr til en god pris. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

En avtale med et utstederselskap om bruk av elektronisk betalingsbrikke er i dag en forutsetning for å få enkelte fritak, reduserte takster og brikkerabatt på 20 prosent i flere bompengeprosjekt.

Samferdselsdepartementet ber nå Statens vegvesen utarbeide et utkast til høringsnotat og forslag til endringsforskrift om endringer i utstederforskriften. Hensikten er å begrense adgangen til å ilegge et månedsgebyr knyttet til utstedelse og erstatning av elektronisk brikke.

- Det kan være behov for å begrense muligheten til å ilegge månedsgebyr for utstedelse og erstatning av elektroniske bombrikker. Departementet har derfor sendt et oppdragsbrev til Statens vegvesen der vi ber om etatens vurdering. Vi vil også ha et forslag til en forskrift som kan sendes på høring, sier Nygård.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer