Villdyr fra Afrika

I Genève ble Zagatos nyeste vist frem. Og den overrasket.

Foto: Perana
Foto: Perana Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne bilen, som skal produseres i maksimalt 999 eksemplarer årlig, er oppsiktsvekkende av flere grunner. For det første er den designet av Zagato, den legendariske karosseribyggeren fra Milano. For det andre er det en vaskeekte og rendyrket sportsbil med voldsomme ytelser.

Afrikansk

Og for det tredje: Den skal produseres i Afrika. Riktignok i Syd-Afrika, som er det mest industrialiserte landet på kontinentet, og hvor Perana har holdt på med produksjon av Ford-baserte sportsbiler i liten skala i en årerekke.

Z-One

Prototypen vi ser her, og som var utstilt i Genève i begynnelsen av mars, skal altså i produksjon og henvender seg i første rekke til det europeiske markedet, hvor den vil kunne fremstå som konkurransedyktig på pris takket være de lave produksjonskostnadene i Syd-Afrika. Bilen heter Perana Z-One (uttales zee-one) og den er en ren representant for Zagatos tradisjonelle stilistiske filosofi: Enkelt, lett og aerodynamisk.

Under fire sekunder

Men under panseret er dette et skikkelig villdyr. Der finner man nemlig en 6,2-liters V8-motor (ja, helt riktig, fra Corvette), med en maksimal effekt på 446 hestekrefter og et dreiemoment på 583 newtonmeter. Girkassen er en sekstrinns manuell. I og med at bilen har en lav egenvekt på under 1.200 kilo går det unna for alvor: Toppfarten skal ligge på 299 kilometer i timen og 0 til 100 skal være unnagjort på under fire sekunder. Vi snakker med andre ord om supersportsbil-ytelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer