Villkatt i perlemor og platina

Denne XJ-versjonen er en overdådig utstyrt bursdagsutgave.

Foto: Jaguar
Foto: Jaguar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jaguar fyller 75 år, og det må selvsagt markeres. Det er i den anledningen det britiske luksusmerket presenterer denne spesialversjonen av merkets flaggskip, XJ. Jaguar ble indisk våren 2008 da Tata (produsentene av verdens billigste bil), overtok bilprodusenten. XJ75 Platinum Concept heter jubileumsmodellen, og den ble vist på skjønnhetskonkurransen for biler ved Pebble Beach i august.

Nyeste generasjon XJ representerer et brudd med merkets designtradisjon på samme måte som XF, som er etterfølgeren etter S-Type. Jaguar har dermed definitivt snudd ryggen til retro-stilen. Det synes vi for vår del er like greit; det mest vellykkede i den stilen er uten tvil originalene fra 60-tallet.

Les her om vår kjøring av XF med både 2,7-liters V6 dieselmotor og 4,2-liters V8-motor.

Den første av Jaguarene som vendte seg designmessig mot fremtiden var imidlertid sports-GTene XK og XKR.

470 hk

Og så til dette jubileumsproduktet, som vi håper å få se på bilutstillingen i Paris. Bilen er perlemorlakkert i hvitt og utstyrt med 22-tommere - denne XJ-versjonen er i sannhet en overdådig bursdagsutgave. Under panseret finnes en høy-ytelsesversjon av Jaguars femliters V8 med 470 hestekrefter og 577 newtonmeter. Pressemeldingen nevner ikke noe mer om ytelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer