Villkatt i perlemor og platina

Denne XJ-versjonen er en overdådig utstyrt bursdagsutgave.

Foto: Jaguar
Foto: Jaguar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jaguar fyller 75 år, og det må selvsagt markeres. Det er i den anledningen det britiske luksusmerket presenterer denne spesialversjonen av merkets flaggskip, XJ. Jaguar ble indisk våren 2008 da Tata (produsentene av verdens billigste bil), overtok bilprodusenten. XJ75 Platinum Concept heter jubileumsmodellen, og den ble vist på skjønnhetskonkurransen for biler ved Pebble Beach i august.

Nyeste generasjon XJ representerer et brudd med merkets designtradisjon på samme måte som XF, som er etterfølgeren etter S-Type. Jaguar har dermed definitivt snudd ryggen til retro-stilen. Det synes vi for vår del er like greit; det mest vellykkede i den stilen er uten tvil originalene fra 60-tallet.

Les her om vår kjøring av XF med både 2,7-liters V6 dieselmotor og 4,2-liters V8-motor.

Den første av Jaguarene som vendte seg designmessig mot fremtiden var imidlertid sports-GTene XK og XKR.

470 hk

Og så til dette jubileumsproduktet, som vi håper å få se på bilutstillingen i Paris. Bilen er perlemorlakkert i hvitt og utstyrt med 22-tommere - denne XJ-versjonen er i sannhet en overdådig bursdagsutgave. Under panseret finnes en høy-ytelsesversjon av Jaguars femliters V8 med 470 hestekrefter og 577 newtonmeter. Pressemeldingen nevner ikke noe mer om ytelser.

Godlyd

Derimot presiserer Jaguar at denne bilen, foruten et interiør av høy klasse i kombinasjonen edle metaller og treverk samt en kombinasjon av semsket og naturlig glatt skinn, er utstyrt med en spesiell klokke fra Bremont og et lydanlegg av de sjeldne: Bowers & Wilkins på 1.200 watt med 20 høyttalere matet gjennom 15 kanaler.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer