- Vinner lite på sikkerheten

Får regjeringen det som de vil kan det bli slutt på å kjøre minibuss i kollektivfeltet. - Positivt, sier politiavdelingssjef i Utrykningspolitiet Ole Høyby, som tror at det vil sørge for at trafikkavviklingen i kollektivfeltene går bedre.

- Vinner lite på sikkerheten
Publisert

Trafikken snegler seg innover mot byen. Og mens du lar deg irritere mer og mer over køens stadig tiltakende omfang, raser minibussene forbi deg i kollektivfeltet - ofte med bare en person bak rattet.

Dette kan det bli en brå slutt på, for i løpet av kort tid sender Stortinget ut et høringsforslag som går ut på å forby minibusser med færre passasjerer enn fem i å bruke kollektivfeltene.

Har lite å si for trafikksikkerheten

- At folk bruker kollektivfeltene har i og for seg ikke så mye å si for trafikksikkerheten, selv om farlige situasjoner kan oppstå ved av- og påkjøringsramper. Det største problemet er at det etterhvert begynner å bli mye trafikk i disse feltene og at den trafikken som feltene i første rekke er laget for - kollektivtrafikken - hindres, forteller Høyby.

Ingen bekymring

Heller ikke bilimportørene er bekymret dersom de nye reglene trår i kraft. - En slik lovendring vil nok redusere interessen for minibusser noe, men det er et lite marked og derfor ikke drastisk, forteller informasjonssjef Per Arne Skramstad i Toyota Norge. Heller ikke Harald A. Møller er bekymret dersom minibussene forbys å kjøre i kollektivfeltet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer