Beste bilstol 2022:

Vinneren er framovervendt

Bare ett barnesete fikk full pott da tyske Adac testet 30 modeller.

TESTVINNER: Cybex Anoris T i-Size scoret svært høyt på sikkerhet i Adacs test av bilstoler. Foto: Øystein B. Fossum
TESTVINNER: Cybex Anoris T i-Size scoret svært høyt på sikkerhet i Adacs test av bilstoler. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele 30 bilstoler er testet av tyske Adac denne våren, organisasjonen som tilsvarer NAF her i Norge.

«Gledelig» skriver Adac om at 19 av setene oppnådde vurderingen god, mens ytterligere seks modeller fikk tilfredsstillende.

Fire modeller fikk strykkarakter, men ingen av dem ser ut til å selges i særlig grad her til lands.

Vinner med kollisjonspute

Bare ett sete fikk toppkarakteren veldig god, og det det var Cybex Anoris T i-Size. Det er en Adac-vurdering som sjelden gis, og det ekstra spesielle er at dette er et framovervendt sete for barn fra 76-115 centimeter.

For som kjent anbefales det både her til lands og andre steder at barnet sitter bakoverlent de første fire årene.

Det er den innebygde airbagen barnet har foran seg som gjør forskjellen Adacs test. Den utløses på bare 25 millisekunder og fylles med luft i løpet av ytterligere 15 millisekunder, altså 40 millisekunder totalt (fire hundredeler).

– På grunn av den faste Isofix-forbindelsen mellom setet og kjøretøyet og den gode koblingen av dummyen til setet (gjennom kollisjonsputen), bremses dummyen nesten samtidig med kjøretøyet - som i et godt bakovervendt barnesete - og alle målinger er tatt på hode, nakke og bryst. Belastninger indikerer lav eller svært lav risiko for skade, er Adacs konklusjon (vår oversettelse).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.