Vinterens vinnere

Bak Golf er det Mazda CX-5 som har prestert årets beste vintersesong.

Tre nykommere, men bare én klarte å slå seg inn på topp 10-listen over de mest solgte bilene i vinter - Volvo V40 Foto: Fred Magne Skillebæk
Tre nykommere, men bare én klarte å slå seg inn på topp 10-listen over de mest solgte bilene i vinter - Volvo V40 Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I blant er det morsomt å titte litt nøyere på salgstallene for å avsløre trendene som gjør seg gjeldende over litt lengre perioder. Nå som vintersesongen er i ferd med å avsluttes, er det naturlig å se litt på hvilke bilmodeller som har gjort det best gjennom den kalde årstiden.

Bilsalget 2012

Med basis i statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) har vi samlet vintermånedene og laget en liste over de mest solgte i desember, januar og februar. Noen av bilene har kommet som nye eller fornyede modeller i perioden.

Dette er det ikke tatt hensyn til her, slik at tallene kan være en blanding av ny og gammel generasjon på enkelte modeller.

CX-5 (nest) best

Ikke overraskende er det Volkswagen Golf som vinner også denne konkurransen, til tross for at den nok har vært noe påvirket av et generasjonsskifte. Men bak der er det spesielt én bil som peker seg ut. Mazda CX-5 har gjort det skarpt etter at den kom i fjor, også hos bilkjøperne. Vi ga bilen terningkast 6. Bilsalget i Norge handler for tiden om å være bestemann bak Golf.

Videre nedover på listen er det tett og en blanding av nyheter og gamle travere. Toyota Yaris er ikke lenger sprellfersk, men bekrefter god vinterform. Volvo V70 er blant veteranene, og kommer med spesielt på grunn av en imponerende avslutning på fjoråret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer