Koster deg 914 kroner

Vinterferien med bompenge-sjokk

Denne helga startet vinterferien over store deler av landet. Mange drar til fjells eller til sjøen og det kan ende med et realt bompenge-sjokk.

KOSTER DEG 914 KRONER: Turen fra Sandvika utenfor Oslo til Otta i Gudbrandsdalen og hjem, koster deg nå 914 kroner dersom du kjører dieselbil uten bombrikke. Foto: Rune Korsvoll
KOSTER DEG 914 KRONER: Turen fra Sandvika utenfor Oslo til Otta i Gudbrandsdalen og hjem, koster deg nå 914 kroner dersom du kjører dieselbil uten bombrikke. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har det vært en solid økning i bompengene flere steder i Norge. Det viser en sjekk DinSide har gjort på fire populære ferie-strekninger i landet. Kjører du strekningen fra Sandvika utenfor Oslo til Otta i Gudbrandsdalen og tilbake, med en bensinbil uten Autopass, kostet det 830 kroner i høst. Nå koster det 892 kroner.

Kjører du en dieselbil, koster det deg nå 914 kroner å kjøre denne strekningen, mot 858 i fjor høst. Har du bombrikke i bilen er økningen noe mindre.

Her er det dyrest

Dette er den klart dyreste bompenge-strekningen i Norge. På den 300 kilometer lange strekningen fra Sandvika rett utenfor Oslo opp Gudbrandsdalen til Otta, passerer du til sammen 19 bommer. Det samme antallet på veien hjem igjen.

Også elbilistene får nå kjenne på at også de må betale mange kroner for å passere bommene. På den samme strekningen kostet det 96,80 kroner i høst, mens dette nå er økt til 187,20 kroner med bombrikke.

Alle tallene er ifølge bompengekalkulator.no, som skal gi den best oppdaterte oversikten over bompengene i Norge. Den leverer data om bompriser til flere andre nettsteder, blant annet ruteplanleggeren til Norges Automobil-Forbund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer