Vintertest av Toyota IQ

Vi ga Toyota IQ gode skussmål den den kom på markedet i fjor vår. Men hvordan fungerer den korte bilen på skikkelig norsk vinterføre?

Vintertest av Toyota IQ
Publisert
Sist oppdatert

Biler i vår del av verden må tåle ganske tøffe forhold gjennom vinterhalvåret, ikke minst i år hvor de siste månedene over store deler av landet har vært preget av lave temperaturer og mye snø. Noen biler takler dette bedre enn andre. Vi har kjørt Toyotas minste modell og skal gi deg svaret på hvordan den klarer seg under tøffe norske vinterforhold.

Krevende veier

For det første stiller glatte veier store krav til kjøreegenskapene. På vinterveier er det ofte en fordel med lang avstand mellom hjulene ettersom dette gir en roligere og mer letthåndterlig oppførsel på glatta. Toyota IQ på sin side er svært kort, under 3 meter lang og det gjør oss nysgjerrige på hvordan den reagerer på glatte svinger. Men i løpet av ganske kort tid kunne vi konstatere at dette ikke preger svingegenskapene så mye som man kanskje kan tro. Kort akselavstand gjør bilen mer følsom for sideveis rotasjoner ettersom det ikke tar lang tid før bilen snurrer når bakhjulene mister grepet.

Betryggende på glatta

Men IQ reagerer modent på brå rattbevegelser og provokasjoner i svinger. I de aller fleste tilfeller understyrer den lett, slik at forhjulene simpelthen velger et litt bredere spor. Kun i noen få tilfeller, utført delvis med overlegg, opplevde vi at hekken slapp grepet i betydelig grad. Da var til gjengjeld ESP-systemet fort og ganske brutalt inne og rettet opp bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer