Vintertest: Hyundai i10

Den imponerte i test i Italia. Den imponerer enda mer i Norge. - Tenk, knøttet har til og med varme i rattet!

RIMELIG: Med en pris på under 200 000 kroner, bør du ha råd til et større hus enn dette, hvis i10 er din eneste bil.  Foto: LORD ARNSTEIN LANDSEM
RIMELIG: Med en pris på under 200 000 kroner, bør du ha råd til et større hus enn dette, hvis i10 er din eneste bil. Foto: LORD ARNSTEIN LANDSEM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide testet tidligere i høst den nye Hyundai i10, og proklamerte da at konsernet hadde tatt syvmilssteg med sin nye lille småbil - minibil, om du vil.

Da ble konklusjonen at bilen var velkjørende, lekker, støysvak og solid.

Men dette var på tørre og fine veier på vakre Sardinia. Hvordan fortoner bilen seg når den møter den norske virkeligheten i triste og grå Norge i januar?

Gleden blir stor når noe av det første som møter oss i denne lille bilen, er et oppvarmet ratt. i10 har nemlig noe så velkomment som en liten knapp som gir varme i rattet. Det er ikke nytt i seg selv, men det er svært uvanlig i denne prisklassen.

To motorvalg

Testbilen har 1,2-liters motoren på 87 hk. Det er et av to motoralternativ, og interessant nok det største av dem. Minst er en 1,1-liters motor på 66 hester med et dreiemoment på 94 Nm. Snittforbruket er oppgitt til ned mot 0,43 l/mil (gjelder 1,0 Blue Drive) og CO2-utslippet er oppgitt til 98 g/km (gjelder 1,0 Blue Drive).

Blue Drive er for øvrig miljømodellen, der blant annet hjul og andre små modifiseringer er gjort for å oppnå så gunstige utslipp- og forbrukstall som mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer