Viper med tak

Som med forrige Viper, RT/10, velger Dodge å putte ståltak på muskelbilen som ble introdusert som kabriolet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er nok ikke bare kundenes frisyre Dodge har hatt i tankene når de nå lanserer Viper med tak, både for motorsport og utseende har ett fast tak sine fordeler. Blant annet er det gjort plass til et veltebur under ståltaket i Viper Coupe, og den klassiske kupeformen stemmer også godt i manges øyne.

Muskelbil

Som i den åpne Viperen er det en 8,3-liters V10 som sørger for nok hestekrefter og dreiemoment. Denne motoren er faktisk så heftig at den får en stor amerikansk pickup til å føles som en sportsbil, Dodge Ram SRT10. 500 hestekrefter ved lave 5.600 o/min, og solide 712 Nm ved 4.200 o/min tilbyr den volumstore motoren. Det er en sekstrinn manuell girkasse mellom motor og bakhjul.

Foreløpig er kun 0-60 mph-tallene tilgjengelig, og den øvelsen skal være unnagjort på under fire sekunder. 60 mph tilsvarer 96 km/t, og hvis det ikke ligger et superklønete girskift inne før bilen når 100 km/t betyr det at øvelsen skal være unnagjort rett i overkant av fire sekunder. Brembo har levert bremseredskap til Viperen, og 14-tommers skiver (356 mm) synes nok godt i felgene som er 19-tommer bak og 18-tommer foran.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer