Vis fingeren - start bilen

Leteaksjoner etter bortkomne bilnøkler er snart en saga blott, skal vi tro tyske Siemens. Om ikke lenge bruker du fingeren til å starte bilen med.

Med et fingeravtrykk kan du i fremtiden starte bilen din, skal vi tro Siemens.
Med et fingeravtrykk kan du i fremtiden starte bilen din, skal vi tro Siemens. Vis mer
Publisert

Et fingeravtrykk er umulig å forfalske, det finnes kun ett av det i hele verden - ditt - og med mindre du kapper av deg fingeren er det umulig å miste.

Vis finger´n og start

Tyske Siemens har utviklet et system som kjenner igjen fingeravtrykket ditt. En sensor som er plassert inne i bilen gir beskjed til bilens hjerne om at et kjent fingeravtykk er plassert oppå sensoren, dermed kobles startsperrene av og bilen startes. Flere tyske bilfabrikanter har allerede vist stor interesse for løsningen, som i og for seg ikke er noen ny tanke. Både på såkalte fremtidsbiler og i science-fiction filmer har liknende systemer vært brukt.

Enormt potensiale

Siemens regner med at etterspørselen etter slike løsninger vil "ta av" i årene fremover, og regner med en økning i omsetningen fra dagens 350 millioner DM til om lag 3 milliarder DM bare på noen få år.

Bruksområdene er utallige, for eksemel kan man tenke seg at en slik sensor finner veien til mobiltelefonen din. På våpen har man allerede utviklet tilsvarende systemer som forhindrer avfyring dersom fingeravtrykket ikke stemmer, bruksområdene er med andre ord utallige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer