VISA? -Nei takk!

Betalingskort er godkjent betalingsmiddel stort sett overalt i vår tidsalder. Men har du forsøkt å betale med kort i bomstasjonen, har du fått deg en lei overraskelse --her gjelder bare klingende mynt. Når kommer kortmaskinene til bomringen?

VISA? -Nei takk!
Publisert

Betalingskort er ikke godkjent betalingsmiddel verken hos Fjellinjen A/S (Bomringen i Oslo), eller hos AL Motorvegfinans (Lier-bommen) --som er de største bomselskapene på Østlandet. Du kan heller ikke betale med sjekk, så eneste mulighet hvis lommeboken din ikke inneholder så mye penger som bomvakten vil ha, er å kjøre på rødt --og betale et straffegebyr innen 3 dager.

Hadde det ikke vært mye enklere med en betalingskort-terminal? Vi stilte spørsmålet til begge de aktuelle selskapene på Østlandet, og Sigmund Aasly, direktør i AL Motorvegfinans, kunne gi oss denne gledelige meldingen:

-- I Oslofjordforbindelsen som skal åpnes 1. juli i år 2000, legges det opp til at man skal kunne betale med ulike typer kort. Dette vil bli for kort hvor det ikke er nødvendig med PIN-kode.I følge Aasly vil det nye systemet også bli tatt i bruk i Vestfold om 2 år.

Dagens situasjon

Men hvorfor er ikke dette en mulighet i bomstasjonene allerede nå?-- Dette systemet er ikke en mulighet på E18 ved Drammen fordi denne bommen kun har en levetid på i underkant av 3 år til --og det er jo også en del kostnader forbundet med det, sier direktør i AL Motorvegfinans, Sigmund Aasly, og legger til at det også blir en del arbeid i ettertid med en betalingskort-terminal -- og de ønsker å holde administrasjonskostnadene nede på et minimum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer