Mercedes-Benz GLB avdukes i Shanghai

Viser helt ny SUV

Mercedes mangler en kompakt premium-SUV i sitt modellspekter, for å konkurrere med BMW X1 og nye Audi Q3. Den tiden nærmer seg slutten.

SIN EGEN STIL: Med basis i den heldigitale instrumenteringen som finnes i både A- og B-klasse samt nå også i nye CLA, kommer den nye SUV-en fra Mercedes med sine egne variasjoner over temaet, her med et originalt skinn-interiør og varme farger. Foto: Daimler AG
SIN EGEN STIL: Med basis i den heldigitale instrumenteringen som finnes i både A- og B-klasse samt nå også i nye CLA, kommer den nye SUV-en fra Mercedes med sine egne variasjoner over temaet, her med et originalt skinn-interiør og varme farger. Foto: Daimler AG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De hadde lille GLA før BMW kom med sin X2 og Audi med sin Q2. De har også hatt en konkurrent til X3 og Q5 ganske lenge - først GLK, deretter GLC. Men det manglet - som vi har påpekt i en tidligere sak - en GLB, altså en mer kompakt bil i segmentet der vi i dag finner Volvo XC40, BMW X1 og en helt ny Audi Q3.

Derfor er det på overtid, men sikkert en velkommen hendelse for mange, når premium-produsenten fra Stuttgart nå viser denne, i første omgang kalt konseptbil, i Shanghai. Navnet: Mercedes-Benz Concept GLB.

Det er ikke rart at Mercedes vil utnytte SUV-bølgen for alt den er verdt: Det er allerede SUV som står for størstedelen av Mercedes-salget i verden og bare i 2018 leverte de 820.000 stykker.

Kompakt? Veeel...

Faktisk er den såpass stor at det er helt på grensen å kalle den kompakt: Med 463 lengdecentimeter, 189 i bredden og hele 190 i høyden, har Mercedes faktisk klart å lirke en tredje seterad inn i den - noe den større GLC ikke kan skilte med.

Bakre seterad kan flyttes ni centimeter forover eller fem centimeter bakover - i alt 14 centimeter - ettersom man prioriterer plass for passasjerer på rad to, bagasjeplass eller de to på seterad 3. Det skal ifølge produsenten være plass til hele fire barneseter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer