Visio.M: En fremtidig lillebror til BMW i3?

Prislappen på denne tassen? Svimlende 61 millioner kroner! Men det er det en grunn til.

TIlSYNELATENDE ENKELT: BMW og Mercedes-samarbeid til tross: Ingen synlig luksus i elbilen fra det tekniske universitetet. Men teknologisk er dette ekstremt avansert. Instrumenter og betjening er berørings- og synsbasert og tilpasser seg førerens sitteposisjon. Det gjelder også pedalene. Foto: TUM
TIlSYNELATENDE ENKELT: BMW og Mercedes-samarbeid til tross: Ingen synlig luksus i elbilen fra det tekniske universitetet. Men teknologisk er dette ekstremt avansert. Instrumenter og betjening er berørings- og synsbasert og tilpasser seg førerens sitteposisjon. Det gjelder også pedalene. Foto: TUM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne bilen er nemlig en avansert prototype på en elbil og resultatet av et ambisiøst forsknings- og utviklingsprosjekt.

Målet: Lage en attraktiv, sikker og komfortabel elbil med akseptabel rekkevidde. Og til en overkommelig pris - i produksjon, naturligvis.

Prosjektet ble igangsatt av det tekniske universitetet i München (TUM), og gjennomført i samarbeid med anerkjente aktører i bilindustrien - deriblant BMW og Mercedes-Benz.

De to sistnevnte er allerede elbil-produsenter hver for seg, med henholdsvis BMW i3 og Mercedes B Electric.

Liten, men avansert

Resultatet ser vi her - det er elbilen Visio.M, som ble avduket ved prosjektets slutt.

Det er som vi ser en utpreget bybil, med plass til to og noe bagasje. Det er tatt i bruk avansert teknologi som karbonfiber-forsterket polymer (CFRP) for multi-seksjons-karosseriet. På samme måte som på BMW i3, som bilen kan synes inspirert av til en viss grad i stylingen.

LES OGSÅ: Bilen funnet opp på nytt

Men dette er altså en mindre bil. Visio.M er 355 centimeter lang, 155 centimeter bred og 131 centimeter høy. Den kan selvsagt ikke ses på som et alternativ til familiens første bil, men som svaret på behovet for lokal og punktvis individuell bilbruk, som en slags fremtidens Metro-Buddy, om man vil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer