Visste du dette?

Mercedes lar deg velge.

VELG SELV: Merdedes lar deg velge selv om du vil bruke nøkkel eller knapp. Det tar deg ett sekund. Foto: RUNE M. NESHEIM
VELG SELV: Merdedes lar deg velge selv om du vil bruke nøkkel eller knapp. Det tar deg ett sekund. Foto: RUNE M. NESHEIM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilene blir stadig mer moderne. Ett av fremskrittene er nøkkelfri adgang og start/stopp av bilen. Nøkkelen kan bare bli i lommen fra før du går inn i bilen, til du er ute av den igjen. Løsningen byr imidlertid på utfordringer for mange, også for oss motorjournalister. Enkelte ganger kan det være vanskelig å skjønne om du faktisk har startet eller stoppet bilen.

Bare se her: Fatale følger med nøkkelfri start/stopp

Hovedproblemet er at med bilenes start/stopp-systemer ikke engang hører om bilen egentlig er stoppet eller ikke. Og om problemet er stort nå, kommer det til å bli større når elbiler og hybridene gjør sitt inntog. Man hører rett og slett ikke at motoren slår seg på eller av. Mange hybridbiler starter ikke bensinmotoren før du har oppnådd en viss hastighet, og slår seg av i god tid før du har parkert i garasjen din.

Mange går derfor fra bilen, uten at den egentlig er skrudd av. Den har bare stoppet midlertidig.

Ikke noe valg

Få bilmodeller har det som standard på de billigste modellene så du har fortsatt valget, men de fleste billigmerkene har svært attraktive priser på toppmodellene, noe som gjør at brorparten velger disse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer