Voks bilen riktig

Hvordan gjenskape de ultimate glansdagene? For bilen sitt vedkommende er svaret rimelig enkelt: massèr den med bilvoks minst to ganger i året.

Bilvoks og polergarn er alt du trenger til å vokse bilen din.
Bilvoks og polergarn er alt du trenger til å vokse bilen din. Vis mer
Publisert

Sollys, luft og vann tærer konstant på billakken. Etter en stund vil lakken derfor miste glansen den en gang hadde. Og beskyttelsen som voksen ga vil også forsvinne etterhvert. Hvis du ikke tar hensyn til dette, vil den i utgangspunktet så flotte og skinnende bilkroppen anta et kalk-liknende utseende. Den glatte og skinnende overflaten blir flekkete og skjoldet.

Voks-testen

Voksen ligger som en beskyttende film utenpå lakken. Så lenge voksen er intakt, påvirkes lakken minimalt av vær og vind, og den er beskyttet fra mekanisk og kjemisk slitasje. Du kan sjekke om det er tilstrekkelig med voks på bilen med et enkelt håndgrep. Tøm litt vann på panseret og observèr hvordan vannet oppfører seg. Hvis det former seg små vanndråper som blir liggende oppå lakken, behøver du ikke å bekymre deg for å vokse bilen med det første. Hvis derimot vannet synes å trekke inn i lakken, er det bare en ting å gjøre: finn fram voksen og pussefilla og sett i gang!

Pleie etter alder

Hvor grundig du må gå til verks, avhenger av alderen på bilen din. Ved voksing av en ny bil trenger du ikke å gni voksen helt ned i lakken når påfører den. Nyere biler skal nemlig bare tilføres en beskyttende hinne. Men hvis bilen har fått noen år på baken og mistet en del av sin opprinnelige glans og fuktighet, må du sette alle pussekluter til for virkelig å utnytte voksens effekt. Du må da gni den godt inn, og tilpass trykket du gnir med, til lakkens behov for rens.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer