Voldsom luksus med halvt tak

Maybach viser en ekstrem luksusbil som kun har fast tak over forsetene.

Publisert
Sist oppdatert

Det skyldes neppe trangen til å spare penger at Maybach kun har spandert på seg et halvt tak i denne voldsomme konseptbilen. Snarere har man forsøkt å gi baksetepassasjerene, og det er jo stort sett eieren med følge, en følelse av å kjøre kabriolet mens sjåføren sitter som i en vanlig bil.

Delt på midten

Selvsagt kan også den bakerste delen av bilen beskyttes fra vær og vind om ønskelig. Fra førersetet kan sjåføren manøvrere stofftaket, men spørsmålet om hvor bra bilen blir seendes ut med halvt stofftak og halvt metalltak, kan jo diskuteres. Ta en titt på bildene og døm selv.

Ingen ekte kabriolet

Uansett hvordan du måtte velge å ha taket, er ikke Maybach 62 Landaulet, som er det fulle navnet, noen ekte kabriolet i verken den ene eller andre enden av bilen. Takbøylene med både B-, C- og D-stolpene er fortsatt på plass. Det er kun selve toppen som er borte.

Over 600 hestekrefter

Rent teknisk har man basert seg på ”vanlige” Maybach 62 S, som jo navnet også indikerer. 62 betyr at vi her snakker om den lengste utgaven og S’en sladrer om at motoren er av aller grommeste sort. V12’eren er nemlig forsynt med dobbeltturbo og yter vanvittige 612 hestekrefter og 1.000 newtonmeter. Dermed burde det være nok krefter til at sjåføren kan more seg og leke ”nå farer tupeen din, sjef” både titt og ofte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer