Voldsom økning i tysk bilsalg

Vinnerne er for en stor del ikke de gamle ringrevene.

Dacia Sandero: Nesten 30.000 i Tyskland i første halvår.
Dacia Sandero: Nesten 30.000 i Tyskland i første halvår. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Status gjøres nå opp for første halvår i Europas største bilmarked, Tyskland. Og krisestemning er det ingen antydning til når man teller opp antall nyregistrerte biler i forhold til året før.

To millioner biler så langt

Til og med juni var det registrert over to millioner nye biler i Tyskland og det er 26% flere enn i tilsvarende periode året før. I juni gikk det enda bedre, med en oppgang på 40% og 427.000 registrerte nye biler.

På en uke registreres omtrent like mange nye biler i Tyskland som på et helt år i Norge...

Dacia i storslag

Men i forhold til mer "normale" tider er det vanskelig å kjenne igjen den tyske salgsstatistikken. De øverste plassene domineres nemlig i mye større grad enn vanlig av små og kompakte biler. Blant bilmerkene er det Dacia som er den store vinneren. Det rumenske merket som er et datterselskap av Renault har suksess med sin nye modell Sandero, som det gikk unna 6.600 stykker av bare i juni.

Mye smått

Mellomklassebiler blir skjøvet nedover på listene av de mindre bilene. På topp av statistikken ligger som vanlig VW Golf-familien med utilnærmelige 44.000 solgte biler i juni. Opel Astra ligger på andre plass med nær 14.000. Deretter følger tre småbiler: Opel Corsa, Skoda Fabia og Ford Fiesta - sistnevnte med en økning på hele 180% fra juni i fjor til juni i år. Men utrolig nok ligger Peugeot 207 foran VW Polo i juni - her i Volkswagens hjemland!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer