Voldsom V8-Rover

Rover 75 V8 skal være MG ZT 260 V8`s elegante bror.

Publisert
Sist oppdatert
Voldsom V8-Rover

Voldsom V8-Rover

  1. Store bilder!
Voldsom V8-Rover


Som brødre må de finne seg i å dele det meste, men det er likevel forskjeller. For der MG-utgaven er siktet inn mot rundetider og effektivitet går Rover-varianten for komfort og eleganse. Pressemeldingen antyder retningen med følgende: ”…with acceleration to 60 mph comfortably below 7 seconds”.

Dyttes

Det er bakhjulene som er gitt ansvaret for at 4,6-literen fra Ford skal få vise hva den er god for. For Rover gjelder det altså at opp til V6-motorer er det forhjulsdrift, dukker det opp en V8er må bakhjulene gjøre jobben. Det kan ha noe med stabilitet i høye hastigheter å gjøre, toppfarten er 240 km/t, og så vidt vi kan huske er det ikke mange bilmodeller som kan leveres med enten forhjuls- eller bakhjulsdrift.

Voksne 410 Newtometer dreiemoment og 260 hestekrefter skal håndteres av en automatgirkasse, men det er ikke oppgitt hvor mange trinn den har til rådighet.

Retro

Den tilsynelatende loddrette grillen er inspirert av klassiske Rover P5B. Rover hadde lenge en V8er under panseret i sine toppmodeller, så det er bare rett og rimelig at de fikk lirket en inn i Rover 75.

I hjemlandet er Rover 75 V8 klar for salg i mai, mens resten av Europa må vente til juni/juli.

Mer om nyhetene på Geneve-utstillingen finner du her.

Her finner du mer Rover-stoff:

  • Tester
  • Nyheter  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer