Voldsomme Mercedes CLS 63 AMG prøvekjørt

Ansiktsløftningen av CLS er forsiktig, men det er ikke AMG-modellen. 630 newtonmeter og 514 hester gir voldsomt fraspark.

Publisert
Sist oppdatert

WIEN (Dinside Motor): Vi tar den kjedelige biten først. Hele CLS-serien er svært forsiktig oppdatert. Endringene består hovedsakelig i en modifisert grill med to i stedet for fire horisontale riller. Sidespeilene er nye og har blinklysdioder formet som en skarp v. Bak er lyktene nye og i LED-utførelse. I tillegg er bakfangeren strukket lenger ned mot asfalten.

CLS 280

En ny motor har også tilkommet, nemlig en 3,0-liters V6er på 231 hester og 300 newtonmeter. Den bruker 0,98 liter per mil og sender doningen fra stillestående til hundre på 7,7 sekunder. Prisen på denne er 900.000 kroner, det samme som en 320 CDI koster.

CLS 63 AMG

Men nå til godbiten i samlingen, 63 AMG. 6,2-literen tilkom for et par år siden og siden den gang har vi kjørt den i en rekke biler, men aldri i CLS. V8eren finnes i en rekke effektvarianter, men i CLS yter den 514 hester og 630 newtonmeter, det samme som i E-klasse. Girkassen er AMGs versjon av Mercedes’ etter hvert vel utbredte syvtrinnsautomat.

Brutal motor

0-100 går på 4,5 sekunder, og det er tall vi overhodet ikke betviler. For denne bilen går fort, skikkelig fort. Dessverre var veiene stort sett relativt fuktige under vår testtur, slik at hjulspinn forekom helt opp i tredjegir ved kun litt sving på rattet. Motoren brummer skikkelig ved lett og moderat gasspådrag. Under hard belastning og på høye turtall blir brumming til snerring og det er få motorer som utkonkurrer denne maskinen på lydunderholdning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer