Voldsomt prispåslag for "offroad-pakke"

Hyundai Getz Cross får større hjul og et barskere utseende enn ordinære Getz-utgaver. Baksiden av medaljen er et heftig prispåslag.

Publisert
Sist oppdatert

Getz Cross får verken firehjulsdrift, økt bakkeklaring eller høyere utstyrsnivå. Alt som skiller den fra en ordinær Getz, bortsett fra oppgradering til 16-toms alufelger og takskinner, er utseendemessige detaljer. Getz Cross kjennetegnes ved sort plast langs hjulbuer, kanaler og støtfanger, sølvfarvede "skliplater" og speilhus, en liten takspoiler og spesielle Cross-emblemer på lakk og gulvmatter. På denne bakgrunn fremstår pristillegget - 25.000 kroner - som stivt.

Mer for pengene hos Skoda

For å sette summen i perspektiv kan vi sammenligne med Scout-pakken som leveres til Octavia. Denne pakken, som koster 24.000 kroner, er nemlig langt mer omfattende. Blant annet får Scout-utgavene økt bakkeklaring, forsterket bunnplate, bakkestart-assistent, sikkerhetsnett, alupedaler, gripehåndtak over hanskerommet, linselykter og polerte eksosrør. I tillegg kommer 17-toms alufelger og en rekke plastdetaljer.

Ingen ny idé

Hyundai er altså ikke alene om å satse på en "offroad-pakke" for å få fart i salget av en konkret bilmodell. Skoda tilbyr Scout-pakker til både Roomster og Octavia, mens Volkswagen har laget Cross-pakker for både Polo, Golf og Touran. I tillegg kommer biler som Fiat Panda 4x4 Climbing, Volvo XC70 og Audi A6 Allroad. De tre sistnevnte kan imidlertid - i likhet med Octavia Scout - skilte med firehjulsdrift. Og dermed lever de også i langt større grad opp til den røffe plast-stylingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer