Volkswagen beholder teten

Volkswagen er fortsatt Norges mest solgte bilmerke.

Volkswagen Golf er Norges klart mest solgte nybil Foto: Volkswagen
Volkswagen Golf er Norges klart mest solgte nybil Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2009 var Toyota Norges mest solgte bilmerke. I år er det Volkswagen som virker å være sterkest. Skjønt med 11.358 registrerte biler er de ikke så langt foran Toyota med deres 10.330 eksemplarer. Begge tallene gjelder antall registrerte nybiler per 1. august.

Norges tredje mest solgte merke er Ford. Ganske tett på følger Volvo som har fått skikkelig fart i spesielt V70- og V50-salget sitt. På femteplass finner vi Peugeot og deretter i Audi, Skoda, BMW Nissan og på 10.plass Opel.

Modeller

På tampen av fjoråret hadde Toyota hele 6 ulike bilmodeller inne på topp 20-lista. I dag er det så vidt de klarer å beholde den fjerde på en 20.-plass, samme antall som Volkswagen har. Men Volkswagen har Norges desidert mest solgte modell, nemlig Golf.

Ubestridt vinner

Golf leder nemlig soleklart med ganske nøyaktig dobbelt så mange registrerte eksemplarer som andremann på listen. Interessant nok er dette Volvo V70. Vi har kommentert dette før og fortsatt er det oppsiktsvekkende at en stor bil fra en premiumprodusent selger så bra i Norge. Forklaringen ligger for en stor del i Drive-versjonen som takket være en liten og gjerrig motor har fått en meget lav pris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer