Volkswagen: Bilen skal finne ledig parkeringsplass

Via EasyPark-teknologien skal hverdagen din bli enklere.

KAN GJØRE DET LETTERE: Volkswagen integrerer Easypark-app i bilens navigasjonssystem.  Foto: EASYPARK
KAN GJØRE DET LETTERE: Volkswagen integrerer Easypark-app i bilens navigasjonssystem. Foto: EASYPARK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At bilens navigasjonsanlegg gir deg oversikt over parkeringsplasser er ikke noe nytt. Men at den også kan fortelle deg om det er noen ledige plasser, ja det er noe helt annet.

Dette vil imidlertid EasyPark i samarbeid med Volkswagen og tyske SAP gjøre noe med.

Systemet SAP har utviklet i samarbeid med Volkswagen og EasyPark vil blant annet hjelpe deg med å finne parkeringsplasser, betale for parkeringen og motta tilbud fra nærmeste veikro.

Logikken i systemet i VW-prosjektet er at de benytter historiske trafikkdata for å beregne sannsynligheten for ledig plass i området, eller hvor lang tid det normalt tar før man finner en ledig p-plass.

Det betyr også at konseptet vil fungere bedre i lukkede parkeringshus med bomanlegg med tellere, enn i vanlige gateområder.

Prinsippet er forøvrig ikke nytt: Et liknende system finnes nemlig allerede i Volvoer utstyrt med Sensus Connect.

Men det er et minus for deg med en ny Volkswagen i garasjen: Nøyaktig når systemet rulles ut, og for hvilke Volkswagen-modeller det gjelder er nemlig ikke klart i skrivende stund.

Stadig større aktør

Restauranter, bensinstasjoner og andre stoppesteder er allerede i dag tilgjengelig gjennom de fleste bilers navigasjonssystemer. Men SAP kobler altså bilens navigasjonssystem eller bilistenes mobilapp til en skytjeneste som gir informasjon i sanntid.

Stian André Holst, daglig leder i EasyPark, sier i en pressemelding:

- Vår teknologi innen mobile parkeringstjenester blir stadig mer relevant for bilindustrien. Vi har nå inngått avtaler med 350 byer og parkeringsselskaper i ni land.

LES OGSÅ: Test av EasyParks mobilapp

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer