Volkswagen Eos prøvekjørt

Nye Volkswagen Eos kan skilte med en imponerende takløsning og gjør en svært god jobb som åpen cruise-bil.

Publisert
Sist oppdatert

ATEN (DinSide Motor): Volkswagens nyeste stolthet er oppkalt etter soloppgangens gudinne og blir Volkswagen-konsernets fjerde toppløse bilmodell. Samtidig introduserer Eos noe helt nytt i Volkswagen-sammenheng - kupé-kabrioleten. I motsetning til familiemedlemmene New Beetle Cabriolet, A4 Cabriolet og TT Roadster, kan Eos nemlig skilte med et ståltak.

Mange fordeler

Ståltaket innebærer en rekke fordeler sammenlignet med den klassiske kabrioletduken, blant annet er et ståltak både innbruddssikkert og vedlikeholdsfritt. Et ståltak skjermer også bedre mot kulde og støy og kan med god samvittighet kjøres rett inn i bilvaskemaskinen. Derfor har ståltaket blitt stadig mer populært de siste årene, og er nå det prefererte valget for stadig flere kabriolet-produsenter.

Imponerende konstruksjon

Eos-taket er utviklet i samarbeid med Webasto, et selskap mange av oss først og fremst forbinder med tilleggsvarmere for dieselbiler. Det ser imidlertid ut til at Webasto besitter svært høy kompetanse også på kabriolet-tak, Eos-taket er nemlig blant de mest imponerende konstruksjonene vi så langt har stiftet bekjentskap med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer