Volkswagen får selvreparerende dekk

For tre år siden fikk vi det demonstrert og nå er det på markedet.

IKKE PUNKTERINGSFRITT: Dette er noe annet, dekket reparerer seg selv etter punktering, slik at det er mulig å kjøre videre. Dekket, som produseres av Michelin, er på markedet og vil utstyre enkelte Volkswagen-modeller fra i år av. Foto: MICHELIN
IKKE PUNKTERINGSFRITT: Dette er noe annet, dekket reparerer seg selv etter punktering, slik at det er mulig å kjøre videre. Dekket, som produseres av Michelin, er på markedet og vil utstyre enkelte Volkswagen-modeller fra i år av. Foto: MICHELIN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha forsket på teknologien i syv år, lanserte dekkprodusenten Michelin i november sitt selvreparerende dekk i anledning et arrangement ved navn Challenge Bibendum som i 2014 var lagt til Kina.

Nå annonserer de at dekket vil bli montert på utvalgte modeller fra Volkswagen i år. Det selvreparerende dekket er selvsagt noe annet enn et punkteringsfritt dekk, eller såkalt runflat-dekk. Den tyske dekkprodusenten Continental har for øvrig tidligere utstyrt VW-modeller med dekk av typen ContiSeal, som også har en selvreparerende funksjon om enn av mindre dimensjon.

Gummien i dekket er hemmelighetenMed Selfseal-teknologien, som de har kalt den, reparerer dekkets gummiblanding selv eventuelle punkteringer og eliminerer dermed behovet for reservehjul og jekk, noe som ifølge produsenten sparer om lag 30 kilo vekt og 80 liter plass. (Disse tallene kjenner vi ikke igjen fra de fleste nye biler som selges her til lands, da de som regel er utstyrt med reparasjonssett i stedet for reservehjul).

I Norge blir det ifølge Michelin Volkswagen som i 2015 er først ut med det nye Michelin Selfseal-dekket på noen modeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer