Volkswagen for tøft bymiljø

Det er ofte i byen man har mest bruk for SUV. Men kanskje er det ikke så dumt med den lille bybilen up! i cross-utgave heller.

Up! er en bybil, men den tåler absolutt en tur på landeveien også Foto: Volkswagen
Up! er en bybil, men den tåler absolutt en tur på landeveien også Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nei, det er ingen SUV, men den låner elementer fra terrengtilpassede biler og gjør seg dermed dugelig til litt tøffere forhold. For de fleste handler nok disse forholdene først og fremst om å tiltrekke seg oppmerksomhet i trafikkbildet, men cross up! har også fått løsninger som kan være praktisk både i og utenfor byen.

TEST: Volkswagen up!

Cross-utgavene fra Volkswagen er kjent fra før og er et slags "alltrack light"-konsept. Det betyr høyere bakkeklaring, tøff styling med beskyttelseselementer rundt om på karosseriet og diverse emblemer og detaljer for å skille seg ut. Firehjulsdrift hører dessverre ikke med, men det kommer knapt som noen overraskelse når vi snakker om lille up!.

Firehjulsdrift har imidlertid denne digre konsept-cross'en.

Høyere

Ekstra bakkeklaring skal dog ikke undervurderes, for i byen er ofte underlaget ujevnt og dårlig. Spesielt vinterstid kan det være en fordel å hvile litt høyere enn vanlig på veien. De som har forsøkt å gateparkere i trange og dårlig brøytede bygater vet hva det handler om.

Utseendemessig kan du i tillegg skille cross up! fra vanlige up! på den svarte plastbeskyttelsen som går i underkant av karosseriet i hele bilens lengde via hjulbuene. Også dørene har fått beskyttelseslister, og på toppen av bilen er det sølvlakkerte takrails. Sølv-temaet går også igjen på støtfangerne foran og bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer