Volkswagen Golf 1,6 Exclusive FSI

Siden første Golf rullet ut av fabrikken i mai 1974 har utseendet blitt modifisert, modernisert og forstørret en rekke ganger. Men bilen har likevel beholdt mesteparten av sitt særpreg og sin sjarm.

Publisert
Sist oppdatert

Vi følger en norsk småbarnsfamilie i jakten på ny bil. Bilene blir nøye vurdert med hensyn til plass, sikkerhet, utseende, kjøreopplevelse, praktiske løsninger og valuta for pengene. Du finner bakgrunnen og oversikten over testede biler her.

Ikke sjelden omtales kompakte familiebiler som biler i "Golf-klassen". Dette er sjelden biler som er førstevalget for store og bagasjehungrige familier, men vår test avslører at Golf faktisk er langt mer rommelig enn man skulle tror ved første øyekast. Men så er det da også snakk om en utrolig populær bil, som en rekke år har vært blant de aller mest solgte bilene i Norge.

Exclusive-utgaven har blant annet bøtteseter i stoff og skinnratt. FSI betyr motor med direkteinnsprøytning, og vår testbil var utstyrt med en 1,6 liter som yter 110 HK. Det viste seg å være en motorstørrelse som gav tilfredsstillende fraspark og trekkraft, selv med bilen stappet full av familiemedlemmer og tunge kofferter på vei over fjellet til vestlandets hovedstad.

Utseende

Når Volkswagen Golf i disse dager kommer som en helt ny bil, blir endringene store, men du kan fortsatt se at det er en Golf. Grunnen er først og fremst at tyskerne ikke har til vane å snu opp ned på alt, men også fordi bilens særpregede utseende i alle år har vært en stor suksess. Den har alltid sett frisk, sporty og sprek ut, og har derfor alltid appellert til folk som føler at de samme adjektivene kan brukes om dem selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer