Volkswagen Golf GTE - det beste av to verdener

Volkswagen Golf GTE er en besnærende kombinasjon av GTI og elbil.

NOK EN GOLF? Nja, ikke fullt så enkelt. Denne versjonen, kalt GTE, kan kjøres som en GTI - eller som en elbil, alt etter behov. Foto: KNUT MOBERG
NOK EN GOLF? Nja, ikke fullt så enkelt. Denne versjonen, kalt GTE, kan kjøres som en GTI - eller som en elbil, alt etter behov. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overrasket ble vi ikke, for konsernbror Audi hadde allerede fått oss til å "se lyset". Men likevel - vi konstaterer at denne bilen, også - og kanskje særlig - i Golf-innpakning, på mange måter utgjør det beste av to verdener.

Høyst relevant

Oppskriften er veldig 2014. Her har vi en effektiv bensinmotor kombinert med en elektromotor samt en batteripakke som kan lades fra stikkontakt. Med introduksjonen av GTE er Golf-familien kommet opp i et imponerende antall varianter. Og nå finnes den, som eneste bilmodell i markedet, med det Volkswagen kaller "alle relevante drivkilder".

Den kan leveres med dieselmotor, med bensinmotor, som ren elbil, i en naturgassdrevet versjon og nå altså som hybrid, og attpå til en ladbar sådan.

Elbil til daglig

Golf GTE kan altså brukes som elbil til kortere dagpendling, med andre ord uten lokale eksosutslipp. Og Golf GTE kan kjøres som en normal bensinbil når det er behov for det.

Normal... med det unntaket at den har ytelser (nesten) som en GTI.

Hvorav navnet: GTE, der E selvsagt indikerer den elektriske komponenten.

De to første bokstavene betyr at bilen har tilhørighet i det Volkswagen kaller "GT-familien" i Golf-rekken. Der har man i dag tre varianter, GTI, GTD og nå altså GTE.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer