Volkswagen Golf Sportsvan vinterkjørt

Vi kan bare bekrefte terningkast seks på Golf Sportsvan, beste allrounder i denne klassen.

ROMMELIG SOM FÅ: Selv med baksetet i fremre posisjon er det plass til bena og for barn er det fint med godt utsyn fra bakseteplassen. Foto: KNUT MOBERG
ROMMELIG SOM FÅ: Selv med baksetet i fremre posisjon er det plass til bena og for barn er det fint med godt utsyn fra bakseteplassen. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NB: Terningkast seks betyr ikke at bilen er perfekt totalt sett, men det betyr at dette etter vår mening er den beste kombinasjonen plass/kjøreegenskaper/ytelser i kompaktklassen.

Volkswagen Golf er i dag en mye større og romsligere bil enn den var for noen år siden. Familier med behov for god plass vil likevel finne den noe snau.

Noe annet enn stasjonsvogn

Nå tilbys jo også Golf som romslig stasjonsvogn, men bilen vi har kjørt her, Golf Sportsvan, løser plass-utfordringen på en måte som for mange vil synes bedre. Det gjør VW ved å ta i bruk de klassiske fleksibil/flerbruksbil-grepene og bygger heller i høyden.

Dermed blir bilen mer kompakt, lettere å parkere og får, takket være store glassflater, bedre utsyn til alle kanter. En ekstra fordel svært mange vil sette pris på, er at men setter seg rett inn i bilen i stedet for å måtte «krype» ned i den. Som bonus får man bedre oversikt i trafikken, et sikkerhetsaspekt som ikke bør undervurderes.

Bilen vi kjørte var toppmodellen, en Golf Sportsvan 1.4 TSI Highline med en kultivert og sprek bensinmotor på 150 hester og dobbelkløtsj-automatgir, til en pris - velutstyrt - på 339.000 kroner før kostnader for frakt og levering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer