Volkswagen jobber med sportsbil

Volkswagen skal vise et sportsbilkonsept på høstens bilutstilling i Los Angeles. Og det blir trolig virkelighet.

Publisert
Sist oppdatert
De to hovedfokusene i bilen skal være sportslige og underholdende kjøreegenskaper, naturligvis, men også svært lavt drivstofforbruk.


Det hevder i alle fall amerikanske Autoweek som har vært i kontakt med en kilde på innsiden av Volkswagen-konsernet. Volkswagen-sjef Martin Winterkorn skal i tillegg ha bekreftet at det kommer en konseptbil på den amerikanske bilutstillingen, og at denne blir en rendyrket sportsbil.

Grønt lys?

Den anonyme kilden til Autoweek hevder at det denne gangen ser ut til at de får grønt lys for produksjonsstart, i motsetning til tidligere. Det er nemlig ikke første gang at Volkswagen har vist frem et sportsbilkonsept.

Seriøs

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen Vis mer


Felles for dem alle har imidlertid vært at de har midtmontert motor, bakhjulsdrift og svært lav vekt, en oppskrift som bare følges i det mest seriøse sportsbilene. Både en kupé og åpen roadster er forventet, i denne rekkefølgen.

Lavt forbruk

De to hovedfokusene i bilen skal være sportslige og underholdende kjøreegenskaper, naturligvis, men også svært lavt drivstofforbruk. Det burde la seg gjøre i en bil som eventuelt kommer til å veie omtrent som småbilen Polo, altså like over tonnet.

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen Vis mer


Det gjør at motorer som 1.4 TSI og trolig også kommende 1.6 TDI blir sterke nok, og kommer til å gi enestående forbrukstall i denne klassen. En toppversjon med enda sterkere motorer er heller ikke umulig, men trolig vil Volkswagen sørge for at denne bilen ikke posisjonerer seg for nærme Audi og Porsche.

Porsche og Audi

Concept R var utstilt så tidlig som i 2003, på Frankfurt-utstilingen Foto: Volkswagen
Concept R var utstilt så tidlig som i 2003, på Frankfurt-utstilingen Foto: Volkswagen Vis mer


For denne plattformen kan nemlig også utmerket godt benyttes i en Audi-modell. Det har lenge vært snakk om at man skal lansere R4, en lillebror til R8, men det kan også vel så gjerne være snakk om neste generasjon TT. Uansett vil Porsche med sin styrkede eierposisjon passe på at ingen av bilene vil true Porsche Boxster og Cayman for mye.

November

Hvorvidt det blir virkelighet av Volkswagens sportsbilplaner, er ennå altså usikkert, men mye tyder på av Volkswagen endelig mener alvor. Vi regner uansett med at mye informasjon vil komme frem rundt bilutstillingen i Los Angeles i november, hvor konseptversjonen etter alt å dømme skal stilles ut.

 • Store bilder av Concept R ser du her.
 • Store bilder av Ecoracer ser du her.
 • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer