Volkswagen jobber med sportsbil

Volkswagen skal vise et sportsbilkonsept på høstens bilutstilling i Los Angeles. Og det blir trolig virkelighet.

Publisert
Sist oppdatert

Det hevder i alle fall amerikanske Autoweek som har vært i kontakt med en kilde på innsiden av Volkswagen-konsernet. Volkswagen-sjef Martin Winterkorn skal i tillegg ha bekreftet at det kommer en konseptbil på den amerikanske bilutstillingen, og at denne blir en rendyrket sportsbil.

Grønt lys?

Den anonyme kilden til Autoweek hevder at det denne gangen ser ut til at de får grønt lys for produksjonsstart, i motsetning til tidligere. Det er nemlig ikke første gang at Volkswagen har vist frem et sportsbilkonsept.

Seriøs

Felles for dem alle har imidlertid vært at de har midtmontert motor, bakhjulsdrift og svært lav vekt, en oppskrift som bare følges i det mest seriøse sportsbilene. Både en kupé og åpen roadster er forventet, i denne rekkefølgen.

Lavt forbruk

De to hovedfokusene i bilen skal være sportslige og underholdende kjøreegenskaper, naturligvis, men også svært lavt drivstofforbruk. Det burde la seg gjøre i en bil som eventuelt kommer til å veie omtrent som småbilen Polo, altså like over tonnet.

Det gjør at motorer som 1.4 TSI og trolig også kommende 1.6 TDI blir sterke nok, og kommer til å gi enestående forbrukstall i denne klassen. En toppversjon med enda sterkere motorer er heller ikke umulig, men trolig vil Volkswagen sørge for at denne bilen ikke posisjonerer seg for nærme Audi og Porsche.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer