Volkswagen leker sportsbil

Volkswagen leker sportsbil med en ny versjon av sportskupeen Scirocco.

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Scirocco finnes i dag med fire ulike motorvarianter, fra 122 til 200 hestekrefter. Nå toppes dette med en enda sportsligere versjon; Scirocco R.

Effekten ligger på 265 hestekrefter og dreiemomentet på 350 newtonmeter. I motsetning til Volkswagens tidligere R-modeller, er det her benyttet en firesylindret 2,0-liters turbomotor. Nedskaleringstrenden påvirker altså også toppmodeller som dette. Forbruk og CO2-utslipp er selvsagt årsaken til det. Scirocco R skal bruke 0,83 liter per mil og slippe ut 194 gram CO2. Tallene reduseres marginalt med dobbelkløtsjkassen DSG om bord.

6,4 sekunder

0-100 går på 6,5 sekunder med manuelt gir og 6,4 sekunder med DSG. Det er ikke veldig mye raskere enn versjonen med 200 hester som bruker 7,1 sekund. Audi S3 med samme motor og effekt, skal til sammenligning bruke 5,7 sekunder. S3 har imidlertid firehjulsdrift.

Forhjulsdrift

Scirocco R må klare seg med drift kun på forhjulene. Den samme differensialbremsen som ble introdusert på Golf GTI er imidlertid standard og sørger for å fordele kreftene mellom forhjulene på en best mulig måte. Vår erfaring er at en slik anretning gjør en stor forskjell, men firehjulsdrift kan den selvsagt ikke erstatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer