Volkswagen med gigant-rekord

Siden starten i 1938 har Volkswagen produsert utrolige hundre millioner biler. Bobla og Golf har æren for nesten halvparten av salget.

Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 24. mai rullet en tilsynelatende ordinær sølvgrå Touran 1.9 TDI av rullebåndet i Volkswagens fabrikk i Wolfsburg. Det som imidlertid gjør nettopp denne Touranen så spesiell, er at den ifølge Volkswagen setter en fantastisk rekord. Den er nemlig bil nummer 100.000.000 som opp gjennom historien har båret et Volkswagen-emblem. Det betyr at Volkswagen er historiens største bilmerke målt i antall produserte enheter.

21,5 millioner Bobler

Ifølge Volkswagen-konsernet startet Volkswagen-historien i 1945. De fleste vil imidlertid være enige om at historien egentlig startet i Hitler-Tyskland året 1938. Da startet nemlig Ferdinand Porsche utviklingen av folkevognen, som senere skulle bli kjent som Bobla her i landet.

Bobla ble en eventyrlig suksess og da bilen i 1974 ble erstattet av Golf, var det produsert hele 21,5 millioner eksemplarer. Det betød at Bobla slo den historiske rekorden satt av Fords T-modell og dermed ble tidenes mest solgte bil.

23 millioner Golfer

Etterfølgeren, Golf, skulle imidlertid bli en like stor suksess. I 2003, samme året som femte generasjon ble lansert, kunne Volkswagen konstatere at Golf hadde slått Boble-rekorden. Siden den gang er det selvsagt solgt enda flere, noe som betyr at det nå er produsert hele 23 millioner Golfer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.