Volkswagen med monstrøs diesel-SUV

Volkswagen viser sin tredje R-modell, Touareg R50. I motsetning til Golf R32 og Passat R36 vil denne gå på diesel. Og som den går!

Publisert
Sist oppdatert

Man har nemlig tatt utgangspunkt i den gigantiske tisylindrede dieselmotoren på vanvittige 5,0 liter. Effekten er økt fra 313 til 350 hestekrefter og dreiemomentet har steget fra 750 til 850 newtonmeter. Riktignok er prestisje-SUVen til Volkswagen en tung bil, men disse tallene burde likevel imponere de fleste, spesielt med tanke på at dette faktisk blir den sterkeste dieselmotoren som er å oppdrive på det europeiske personbilmarkedet.

Raskere, med likt forbruk

De ekstra kreftene sørger for at 0-100 går 0,7 sekunder raskere enn med den vanlige V10’eren. 6,7 sekunder gjør Touareg til en av de raskere SUVene på markedet, sett bort i fra vannvittige Porsche Cayenne Turbo og Mercedes-Benz ML 63 AMG.

Selv om effekten har økt betraktelig, er forbruket det samme. Men så burde 1,26 liter per mil være nok fór for en god del dieselhester også.

Lavere

Rent visuelt skiller R50 seg ut med en unik blåfarge (tre andre er også tilgjengelige), revidert front og 21-tommer store aluminiumsfelger. I tillegg er bilen prydet med en del R50-logoer og understellet er senket med 20 millimeter. Luftfjæring er for øvrig standard og kan stilles enten i sport- eller komfortmodus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer