Volkswagen med sikkerhetsrekord

Toyota Urban Cruiser endte opp med null poeng. Volkswagen Scirocco fikk full pott.

Volkswagen Scirocco oppnådde 8,0 av 8,0 oppnåelige poeng i stolpetesten. Foto: Euro NCAP
Volkswagen Scirocco oppnådde 8,0 av 8,0 oppnåelige poeng i stolpetesten. Foto: Euro NCAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Euro NCAPs stolpetest skulle vise seg å skape store problemer for Toyota, som endte opp med null poeng da Urban Cruiser var i ilden. Den lille sportsbilen Volkswagen Scirocco derimot, er den første bilen som oppnår som oppnår full score - 8,0 poeng - i denne øvelsen. Dermed går Scirocco forbi Hyundai i20, som inntil nylig var rekordinnehaver med 7,8 poeng.

Scirocco gjorde det også godt i nakkeslengtesten, der bilen ble tildelt 3,3 av 4,0 oppnåelige poeng. Opel Astra beholder imidlertid topp-plasseringen i denne øvelsen, med sine 3,7 poeng.

Les også: Koreaner med sikkerhetsrekord

Svakt frontkollisjonsresultat

Likevel endte Scirocco opp med bare 75,8 poeng sammenlagt (utregnet av DinSide), noe som betyr at bilen ender opp på en 32.-plass blant de 47 bilene som er testet etter det nye Euro NCAP-regimet. Hvorfor?

Jo, for det første oppnådde Scirocco bare 12,6 av 16,0 oppnåelige poeng i frontkollisjonstesten. For det andre måtte den nøye seg med 73 prosent måloppnåelse i barnebeskyttelsestesten. Dette er faktisk blant de dårligste resultatene som er tildelt så langt. Når heller ikke fotgjengerbeskyttelsen var spesielt god - 53 prosent - ble altså sammenlagt-resultatet middelmådig - stolperekord til tross.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer